Hvorfor Maguire gikk ned… “United var ikke klare”

Louis Saha har tatt Harry Maguire i forsvar.

Maguire er tidenes dyreste forsvarsspiller. Etter å ha utmerket seg i Leicester City, flyttet han til Manchester United sommeren 2019. Den gang brukte United 87 millioner euro på å hente ham til klubben.

Forventningene var høye. Allerede seks måneder etter at han kom, ble han Uniteds “kaptein” og fikk stadig mer spilletid for hver sesong. Han startet og spilte fast i alle ligakampene det første året og spilte 30 ligakamper på rad forrige sesong.스포츠토토

Prestasjonene hans har imidlertid ikke vært gode. Til tross for sin størrelse (194 cm) var han dårlig til å levere, og mangelen på hurtighet gjorde at han ofte ble liggende bakpå. Det dårlige fotarbeidet og mangelen på smidighet gjorde ham nervøs hver eneste kamp, og han ble kritisert av fansen for å skylde på lagkameratene etter å ha sluppet inn mål.

Resultatet var at han mistet plassen sin denne sesongen. Til tross for at han spilte fra start i første og andre serierunde, tapte laget to kamper på rad, og i tredje runde ble han henvist til benken. Det var da United begynte å våkne til liv. Lisandro Martinez og Raphael Varane sørget for et solid forsvar bakover. Maguire fikk 31 kamper, inkludert cupkamper, men spilte mindre enn 1500 minutter.

Han har også blitt lagt ut for salg. “Van Gaal ønsker å selge Maguire for å finansiere signeringen av Napoli-stjernen Kim Min-jae”, ifølge britiske Talk Sport.

I denne situasjonen forsvarte Saha, som spilte for United, Maguire og hevdet at klubben ikke var klar for ham på tidspunktet for overgangen. Ifølge Manchester Evening News sa han: “United var ikke klare for Maguire. Laget var inne i en overgangsperiode, og det var derfor han kom med en enorm prislapp. Dette la et stort press på ham, og marerittet begynte.”

“Han prøvde hardt nok, men laget var ikke klart for ham. Det var en urettferdig situasjon. Det er selvfølgelig en risiko å gå til en storklubb som Man United. Men jeg er sikker på at han var skuffet. Han må ha drømt om å vinne trofeer med United. Det er veldig trist at United-karrieren hans slutter på denne måten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.