“En ung mann med mange drømmer” som mener alvor med 3×3, er klar for sin første internasjonale turnering.

“Gjennom denne turneringen ønsker jeg å riste av meg skuffelsen og vise at idrettsutøvere i 20-årene kan gjøre det bra.”

Masterwoks yngste spiller, Jung Sung-jo (24, 191 cm), deltar i sin første internasjonale turnering etter at han gikk over til 3×3. Han deltar i FIBA 3×3 World Hoops Penang Challenger 2023 sammen med Lee Dong-yoon, Kim Jeong-yeon og Yoon Sung-soo, og lagets yngste spiller er klar til å gi alt.토토사이트

Siden han ble med i Masterwok i år, har Jung rystet den koreanske 3×3-scenen, og med sin venstrehåndsfordel, presise skudd, hurtighet og høye spenstnivå begynner han så smått å vise tegn til å være konkurransedyktig mot etablerte 3×3-proffer. Etter å ha blitt kåret til MVP i ligadivisjonen i KBA 3×3 Korea Tour Inje i mai, har Jung Sung-jo etablert seg som en viktig del av Masterwoks kjerne sammen med Kim Jung-yeon, og han forbereder seg til turneringen med større lidenskap for 3×3 enn noen gang tidligere.

“Dette er min første internasjonale turnering siden jeg gikk over til 3×3, og jeg er nervøs og spent fordi jeg tror det er en sjanse til å se hvor vi står som lag på den internasjonale scenen”, sier Jung, som ankom Penang dagen før etter å ha reist i mer enn 15 timer.

Jung har ingen eliteerfaring utover tre måneder med basketball på ungdomsskolen, men har blitt en ettertraktet spiller for lag som er på jakt etter yngre spillere. Hans mangeårige 3×3-erfaring har gjort ham til en av de ledende 3×3-spesialistene i 20-årene, men karrieren så langt har vært en skuffelse.

På spørsmål om hvorfor, svarer Jung: “Jeg begynte å spille 3×3 og gjorde det bra, noe som gjorde mange oppmerksomme på navnet mitt og skapte minner, men personlig var jeg mer skuffet. For to år siden var jeg på den foreløpige listen til U23 3×3-landslaget, men turneringen ble avlyst på grunn av covid-19, så jeg fikk ikke spille for landslaget. Personlig hadde jeg lyst til å delta i en internasjonal turnering den gangen, sier han, men nå fikk jeg sjansen til å møte et godt lag og oppleve en internasjonal turnering. Jeg vil bli kvitt angeren min gjennom denne turneringen, og jeg vil også vise at spillere i 20-årene kan gjøre det bra ved å gjøre det bra, siden det er færre og færre spillere i begynnelsen og midten av 20-årene i ligaen for tiden.”

Med Lee Dong-yoon (183 cm), Kim Jung-yeon (179 cm), Yoon Sung-soo (186 cm) og Jung Sung-jo (191 cm) er Masterwok i den kortere enden av skalaen med en gjennomsnittshøyde på 184,7 cm. Den høyeste spilleren på laget er Jung Sung-jo på 191 cm. Det skiller 12 cm mellom ham og Saitama-senteren Danilo Matovic (203 cm), som er i samme gruppe.

“I motsetning til i den hjemlige turneringen er jeg høyest denne gangen (ler). Jeg har kanskje ikke så mye kraft, men jeg tror jeg kan spille enkelt hvis jeg jobber hardt med returtaking og forsvar og setter to-tre skudd utenfra. Som den yngste spilleren ønsker jeg å bidra til at mine eldre brødre kan spille basketball på en komfortabel måte”, sier han.

Jung Sung-jo, som for tiden tjenestegjør i militæret som offentlig ansatt ved Anyang Seasol School, en spesialskole for utviklingshemmede, sier: “Egentlig var det ikke lett for meg å spille i internasjonale konkurranser på grunn av min status som offentlig ansatt. Heldigvis var rektoren villig til å gi meg lov til det, og jeg fikk en fantastisk mulighet. Jeg er ekstra spent og ser frem til det fordi jeg ble med på laget på en dramatisk måte.”

“Korea Basketball Association arrangerer en god turnering kalt Korea Tour hver måned, men jeg var nysgjerrig på nivået vårt på den globale scenen. Gjennom denne turneringen vil jeg oppleve hvordan en turnering på høyt nivå som Challenger fungerer, og hvordan sterke lag spiller. Personlig tror jeg dette er en mulighet for laget vårt til å vokse til neste nivå. Jeg vil hjelpe brødrene mine og bidra til at de oppnår gode resultater”, sier han.

FIBA 3×3 World Hoops Penang Challenger 2023 med Masterwok vil bli strømmet direkte på FIBA 3x3s offisielle YouTube-kanal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.