Darvish blir den tredje asiaten til å vinne 100 MLB-kamper… Kim har 1 RBI-assist.

Den japanske major leageren Darvish Yu (San Diego Padres) er den tredje asiaten som har vunnet 100 kamper i Major League Baseball (MLB). Lagkamerat Kim Ha-seong hjalp Darvish med å nå milepælen med en singel og en RBI.

Darvish slapp inn fire runs på fem treff og fire walkouts med seks strikeouts i 5 1/3 omgang mot Colorado Rockies på Coors Field i Denver, Colorado, USA, den 10. juni.

San Diego eksploderte med 15 treff, inkludert fem homeruns, i en seksløpende andre omgang for å vinne 9-6, og Darvish klarte å kapitalisere på løpsstøtten.스포츠토토

Det var Darvishs femte seier for sesongen og hans 100. seier i karrieren, noe som gjør ham til den tredje asiatiske kasteren som når 100 seire, sammen med Hideo Nomo (123) og Chan Ho Park (124).

Nomo ble den første asiatiske kasteren som nådde 100 seire 21. april 2003 mot San Francisco Giants mens han spilte for Los Angeles Dodgers, og Chan Ho Park nådde milepælen 5. juni 2005 mot Kansas City Royals mens han spilte for Texas Rangers. Den tredje asiatiske kasteren som nådde 100 seire, kom 18 år senere.

Darvish, som er født av en iransk far og en japansk mor, kastet for Nippon Professional Baseball Nippon Ham Fighters fra 2005 til 2011, med imponerende 93 seire og en ERA på 1,99 før han slo gjennom i Major League i 2012.

Etter å ha vunnet 16 kamper i sin første sesong i Major League, vant Darvish 56 kamper i 2017, men i 2018, hans første sesong etter å ha signert en seksårskontrakt på 126 millioner dollar med Chicago Cubs, slet han med både større og mindre skader og vant bare åtte kamper (én seier).

Han kom tilbake med åtte seire og en ERA på 2,01 på 12 kamper i 2020, en forkortet sesong på grunn av koronaviruspandemien, og året etter ble han tradet til San Diego for å bli lagets første starter. I fjor tangerte han karriererekorden med 16 seire.

Hans motstandsdyktighet ga ham en kontraktsforlengelse på seks år og 108 millioner dollar med San Diego tidligere i år. Darvish, som hjalp Japan med å vinne VM i 2023, tok fem seire til i løpet av sesongens første 12 kamper og nådde dermed 100 seire i karrieren.

Kim Ha-seong bidro også til seieren, da han slo sjuende slag og spilte andre base, og gikk 1-for-4 med en run, en walk og en RBI.

I sitt første slag fikk Kim en walk med to ute i første omgang, etter at Manny Machados double med to runs og Jake Cronenwirths RBI-single sørget for 3-0. I prosessen ble Colorados starter Austin Gomber tildelt et frikort for brudd på pitch clock.

San Diego tok en tidlig 6-0-ledelse i den andre omgangen etter et soloslag av Trent Grisham og en to-run double av Gary Sanchez.

Etter å ha nådd frem på en infield grounder i starten av tredje omgang, slo Kim en changeup med fire kast opp mot midten fra Gomber med løpere på første og tredje base i starten av fjerde omgang til 6-1-ledelse. Det var Kims 20. RBI for sesongen.

Kim ble slått ut i den sjuende omgangen og strandet på en grounder til andre base i den niende omgangen. Kims slagsnitt ligger fortsatt på .246 for sesongen.

Med sesongens 30. seier (33) rykket San Diego opp på fjerdeplass i National League West. Colorado (26-39) på sisteplass har fem strake tap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.